Skip to main content
Zalmfilet met broccolini en tahindressing
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Pescotarisch
Allergenen:
Vis
Tarwe
Noten
Amandelnoten
Sesamzaad
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

30 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Bimi broccoli

60 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

⅓ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

20 ml

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2856 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten40.5 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels13.2 g
Eiwitten36.2 g
Zout1.5 g
Potassium285.5 mg
Calcium73.8 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de broccolini. Kook de broccolini 2 - 3 minuten in de pot. Haal de broccolini uit de pot met een schuimspaan. Spoel de broccolini af met koud water in een vergiet.
  • Verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje boven dezelfde pot. Kook de bulgur 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de sjalot in halve ringen.
Amandelen roosteren
2
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de amandelen 1 - 2 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 - 2 minuten.
  • Voeg de broccolini toe en bak 4 - 5 minuten, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer de kerstomaten. Snijd de limoen in 6 partjes.
Zalm bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de zalm 3 - 5 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de sla, de bulgur, de kerstomaten en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de tahin met de zoete Aziatische saus, het sap van 1 limoenpartje per persoon en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Serveer de bulgur over diepe borden.
  • Verdeel de sjalot, broccolini en zalm eroverheen.
  • Besprenkel met de tahindressing. Garneer met de amandelen en serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla