Skip to main content
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel

3.9
(114)

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Pescotarisch
Allergenen:
Vis
Tarwe
Noten
Amandelnoten
Sesamzaad
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

30 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Bimi broccoli

60 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

⅓ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

20 ml

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2856 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten40.5 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels13.2 g
Eiwitten36.2 g
Zout1.5 g
Potassium285.5 mg
Calcium73.8 mg
Iron1.4 mg
Pan
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de broccolini. Kook de broccolini 2 - 3 minuten in de pot. Haal de broccolini uit de pot met een schuimspaan. Spoel de broccolini af met koud water in een vergiet.
  • Verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje boven dezelfde pot. Kook de bulgur 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de sjalot in halve ringen.
Amandelen roosteren
2
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de amandelen 1 - 2 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 - 2 minuten.
  • Voeg de broccolini toe en bak 4 - 5 minuten, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer de kerstomaten. Snijd de limoen in 6 partjes.
Zalm bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de zalm 3 - 5 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de sla, de bulgur, de kerstomaten en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de tahin met de zoete Aziatische saus, het sap van 1 limoenpartje per persoon en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Serveer de bulgur over diepe borden.
  • Verdeel de sjalot, broccolini en zalm eroverheen.
  • Besprenkel met de tahindressing. Garneer met de amandelen en serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders