Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille

Rood, oranje, groen of bruin – linzen zijn er in verschillende kleuren. Ze zitten allemaal boordevol ijzer, vezels en eiwitten en worden vaak als vleesvervanger gebruikt. Om er naast een voedzame maaltijd ook een kleurrijk én smaakvol feestje van te maken, maak je een rodebietencrème. De zoete smaak past perfect bij het hartige karakter van de geitenkaas en de appel zorgt voor een frisse noot. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Appel

125 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse dille

5 gram

Walnootstukjes

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

20 gram

Veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2707 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers27 g
Vezels6.7 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Cuire le couscous perlé
1

Dans la casserole, préparez le bouillon pour le couscous perlé. Ajoutez le couscous perlé et faites-le cuire 12 à 14 minutes à couvert, jusqu’à absorption totale. Égrainez à la fourchette et réservez sans couvercle. Égouttez les lentilles.

Couper et hacher
2

Émincez l’oignon rouge, pressez la moitié du citron vert et taillez l’autre en quartiers. Concassez les morceaux de noix. Retirez le trognon de la pomme et coupez la chair en quartiers fins. Coupez les betteraves en gros morceaux. Hachez grossièrement l’aneth.

Tip: Appel bevat pectine. Door het eten van deze fermenteerbare vezel voed je je darmbacteriën en houd je je immuunsysteem sterk. Het eten van pectine heeft ook een gunstig effect op je cholesterolgehalte.

Préparer la sauce aux betteraves
3

Faites chauffer la poêle à feu vif et faites-y dorer les noix à sec. Dans le bol profond, mixez les betteraves, la sauce au yaourt et au tahini, du sel et du poivre ainsi que, par personne, 1 cs de jus de citron vert, 1/2 cs de miel et 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra jusqu’à obtenir une sauce homogène.Ajoutez les lentilles, la pomme, l’oignon, le reste de l’huile d’olive vierge extra et le vinaigre balsamique noir au couscous perlé. Mélangez.

Servir
4

Servez la mâche et la salade de couscous perlé et lentilles sur les assiettes.Garnissez avec le chèvre, les noix grillées, l’aneth et les quartiers de citron vert. Accompagnez le tout de la crème de betteraves.

Tip: Dit gerecht levert je bijna de helft van de ADH vezels per bord. De bieten in deze maaltijd leveren wel 15% van de vezels, en zijn daarnaast rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk.