Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille

In dit recept maak je zelf rodebietencrème met yoghurt-tahin, honing en citroen. Het resultaat is een frisse en romige groentecrème die niet alleen kleur toevoegt, maar ook vezels en vitaminen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Walnootstukjes

½ stuk(s)

Appel

125 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

20 gram

Veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)320 kcal
Energie (kJ)1340 kJ
Vetten20.7 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten22 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten9.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Parelcouscous koken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

• Laat de linzen uitlekken.

Snijden
2

• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten.

• Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes.

• Snijd de rode biet in grove stukken.

• Hak de dille grof

Tip: Appel bevat pectine. Door het eten van deze fermenteerbare vezel voed je je darmbacteriën en houd je je immuunsysteem sterk. Het eten van pectine heeft ook een gunstig effect op je cholesterolgehalte.

Rodebietencrème maken
3

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin.

• Pureer in een hoge kom de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus.

• Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden.
  • Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes.
  • Serveer met de rodebietencrème.

Tip: Dit gerecht levert je bijna de helft van de ADH vezels per bord. De bieten in deze maaltijd leveren wel 15% van de vezels, en zijn daarnaast rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk.