HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinguine Met Saus Van Courgette
topBanner
Linguine met saus van courgette

Linguine met saus van courgette

met kipgehaktballetjes en cherrytomaten

Lees meer

De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne. Ze vormen een smaakvolle toevoeging aan deze gezonde pasta.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustNieuwFamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

150 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2679 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd 1/4 courgette in blokjes en snijd de overige courgette in grove stukken. Halveer de ui, snijd de helft in grove stukken en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum en de peterselie fijn.

2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan. Voeg de knoflook, grove stukken courgette en ui toe aan de pan. Bak 3 - 4 minuten. Bereid de bouillon. Blus vervolgens de groenten af met de bouillon en voeg de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken, of tot de courgette zacht is. Pureer in een hoge kom de gestoomde groenten met de helft van de verse kruiden tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Leg de kipgehaktballetjes in de pan en halveer met een spatel. Bak 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de courgetteblokjes, cherrytomaten, overige ui en overige Italiaanse kruiden toe aan de pan. Bak 2 - 3 minuten. Dek de pan af en laat nog 4 - 5 minuten bakken, of tot de kipgehaktballetjes gaar zijn.

4

Meng de courgettesaus met de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de gehaktballetjes en groenten erover. Garneer met het verse basilicum en de peterselie.