.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Piment rouge
125 g
Tomates cerises rouges
5 g
Basilic frais
1 paquet(s)
Cubes de tomate
90 g
Linguine
50 g
Lardons
25 g
Pecorino râpé AOP
20 g
Roquette
½ cs
Vinaigre de vin blanc
½ cs
Huile d'olive
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
Conseil: À la base, les pâtes all'amatriciana sont plutôt relevées. Si vous aimez le piquant, ajoutez quelques pépins ou graines de piment pour en rehausser le goût.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de cherrytomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en kook 10 - 15 minuten zachtjes.
Kook de linguine, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht en laat uitstomen zonder deksel. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Voeg de spekjes en het vrijgekomen bakvet toe aan de tomatensaus en roer goed.
Snijd het verse basilicum in reepjes.
Voeg de linguine, een scheut kookvocht, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum toe aan de saus. Schep goed om en verhit kort.
Verdeel de rucola over de borden en serveer de linguine all'amatriciana hierop. Garneer met het overige basilicum en de overige pecorino.
Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? Ce plat contient plus de 350 g de légumes par personne ! Mais saviez-vous aussi que les légumes en boîte contiennent presque autant d’éléments nutritifs que les frais ?