Skip to main content
Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum
Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Met geurige kurkuma en komijnpoeder

3.8
(1,5 k)

Laat je verrassen door de combinatie van zalmfilet met zwart sesamzaad, limoen en verse basilicum. De groene groenten zorgen in dit gerecht voor genoeg vitamines en mineralen. Vergeet bij de broccoli niet om ook de stam te gebruiken. Deze bevat namelijk de meeste vezels van de hele broccoli.

Allergènes:
Graines de sésame
Gluten
Poisson
Céleri

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

250 g

Champignons

200 g

Haricots verts

½

Citron vert

10 g

Graines de sésame

(Contient: Graines de sésame Peut contenir : Fruits à coque, Arachides)

170 g

Semoule complète

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Moutarde, Soja)

1 cc

Curcuma en poudre

1 cc

Graines de cumin moulues

2

Filet de saumon avec peau

(Contient: Poisson)

4 leaves

Basilic frais

(Contient: Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

2 cs

Huile d'olive vierge extra

2 cc

Miel

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories711 kcal
Énergie (kJ)2975 kJ
Graisses33 g
Graisses saturées6 g
Glucides55 g
Fibres alimentaires23 g
Protéines37 g

Ustensiles

Couteau
Grande poêle
Poêle
Bol
Poêle à bords hauts
Fourchette
Assiette

Instructions

1

Kook 400 ml water per persoon met wat zout in een pan met deksel voor de groenten. Kook daarnaast 150 ml water per persoon voor de couscous.

Dop de sperziebonen
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in 3 - 4 gelijke stukken.

3

Kook de sperziebonen 8 minuten afgedekt in het kokende water. Voeg halverwege de broccoli toe, giet daarna af en laat uitstomen.

4

Pers het sap van de limoen uit. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, een ½ el limoensap per persoon, peper en zout.

5

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Meng ondertussen de couscous met de kurkuma, komijnpoeder, peper en zout in een kom met deksel. Voeg 150 ml kokend water per persoon toe en laat afgedekt wellen.

Bak de zalmfilet
7

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de zalmfilet 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

8

Scheur ondertussen de basilicum klein en maak de couscouskorrels los met een vork.

Voeg de couscous bij de broccoli en sperziebonen en voeg de dressing toe
9

Voeg de couscous en de helft van de basilicum bij de broccoli en sperziebonen. Voeg daarna de dressing toe en breng verder op smaak met olijfolie, limoensap, peper en zout.

Serveer het gerecht mit sesamzaad en de overige basilicum
10

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met sesamzaad en de overige basilicum. Serveer met de zalmfilet.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes