HelloFresh
topBanner
Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Met appel, limoen en bosui

QUICK & EASY
Lees meer

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje. Heb je een restje over? Deze maaltijdsalade is ook heerlijk als lunch!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenPinda'sNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Gele paprika

3 stuks

Tomaat

4 stuks

Bosui

40 g

Amandelen

(BevatPinda's, Noten)

1.5 stuks

Appel

4 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 takje

Verse citroenmelisse

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

150 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3707 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels18 g
Eiwitten29 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Snijplank
Fruitmesje
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

2

Snijd ondertussen de gele paprika en de tomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.

3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.

4

Voeg de groenten, de appel, de bosui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

5

Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.