“Swicy” is de nieuwste smaaktrend die zowel zoete als pikante elementen combineert. Van hete honing tot zoete salsa's, pikante chips of kruidige snoepjes, deze onweerstaanbare combinatie wint aan populariteit in allerlei gerechten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Jasmijnrijst
100 gram
Kipfilethaasjes
½ stuk(s)
Komkommer
½ bosje(s)
Radijs
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Tomatenketchup
¼ stuk(s)
Rode peper
5 gram
Gemberpuree
25 gram
Bloem
1 el
Karnemelk
½ el
[Plantaardige] boter
2 tl
Wittewijnazijn
¼ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1.5 el
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Zonnebloemolie
Snijd de kip in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een grote kom. Voeg de karnemelk toe en roer goed door. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet in de koelkast om te marineren. Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen (zie Tip).
Gezondheidstip: Let jij op je calorieinname? Serveer dan 2/3 van de rijst en gebruik de overige rijst een andere keer.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Voeg de gemberpuree, tomatenketchup, rode peper, ui en per persoon: 1 el ketjap en 15 ml water toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart tot stap 5.
Meng in een grote kom de Koreaanse kruidenmix met de bloem en 30 ml water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Als je een friteuse hebt, kun je deze ook gebruiken om de kip nog krokanter te maken. Draai het vuur zachter als de olie teveel spettert en dek de pan voorzichtig af met het deksel.
Controleer of de olie heet genoeg is door wat van het beslag aan de pan toe te voegen. Als het beslag begint te bubbelen, is de olie heet genoeg voor de kip. Zet een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip op te leggen. Wentel de kip door het beslag en leg voorzichtig in de pan. Frituur de kip 5 - 6 minuten, of tot de kip goudbruin kleurt. Draai halverwege voorzichtig om.
Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de saus toe. Verlaag het vuur, roer goed door en laat de saus indikken. De saus is klaar wanneer deze blijft plakken aan de achterkant van een lepel (zie Tip). Voeg de gefrituurde kip en de helft van de sesamzaadjes toe aan de saus en meng goed.
Tip: Laat de saus verder reduceren voor een wat dikkere saus hebt. Let op dat de saus niet verbrandt.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de mayonaise, honing en overige ketjap. Snijd de radijs en komkommer in dunne schijfjes. Voeg beide toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer de salade ernaast. Leg de gefrituurde kip met saus erbovenop. Garneer met de overige sesamzaadjes.