Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade

“Swicy” is de nieuwste smaaktrend die zowel zoete als pikante elementen combineert. Van hete honing tot zoete salsa's, pikante chips of kruidige snoepjes, deze onweerstaanbare combinatie wint aan populariteit in allerlei gerechten!

Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Radijs

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Tomatenketchup

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

1 el

Karnemelk

½ el

[Plantaardige] boter

2 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten106.9 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels4.9 g
Eiwitten38.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan
Aluminiumfolie
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de kip in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een grote kom. Voeg de karnemelk toe en roer goed door. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet in de koelkast om te marineren. Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je calorieinname? Serveer dan 2/3 van de rijst en gebruik de overige rijst een andere keer.

Saus maken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Voeg de gemberpuree, tomatenketchup, rode peper, ui en per persoon: 1 el ketjap en 15 ml water toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart tot stap 5.

Beslag maken
3

Meng in een grote kom de Koreaanse kruidenmix met de bloem en 30 ml water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Als je een friteuse hebt, kun je deze ook gebruiken om de kip nog krokanter te maken. Draai het vuur zachter als de olie teveel spettert en dek de pan voorzichtig af met het deksel.

Kip frituren
4

Controleer of de olie heet genoeg is door wat van het beslag aan de pan toe te voegen. Als het beslag begint te bubbelen, is de olie heet genoeg voor de kip. Zet een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip op te leggen. Wentel de kip door het beslag en leg voorzichtig in de pan. Frituur de kip 5 - 6 minuten, of tot de kip goudbruin kleurt. Draai halverwege voorzichtig om.

Afmaken
5

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de saus toe. Verlaag het vuur, roer goed door en laat de saus indikken. De saus is klaar wanneer deze blijft plakken aan de achterkant van een lepel (zie Tip). Voeg de gefrituurde kip en de helft van de sesamzaadjes toe aan de saus en meng goed.

Tip: Laat de saus verder reduceren voor een wat dikkere saus hebt. Let op dat de saus niet verbrandt.

Serveren
6

Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de mayonaise, honing en overige ketjap. Snijd de radijs en komkommer in dunne schijfjes. Voeg beide toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer de salade ernaast. Leg de gefrituurde kip met saus erbovenop. Garneer met de overige sesamzaadjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui