Skip to main content
Koreaanse biefstukwraps met groenten
Koreaanse biefstukwraps met groenten

Koreaanse biefstukwraps met groenten

Met zoetzure komkommer

4.2
(19,8K)

De Koreaanse keuken staat bekend om rijke smaken, die zonder poespas tot stand komen door het gebruik van pure ingrediënten. In Korea is het gebruikelijk om schaaltjes met zogenaamde 'banchan', de verzamelnaam voor bijgerechten, op tafel te zetten bij de hoofdmaaltijd. Zo kan iedereen zelf zijn gerecht opbouwen, net als met deze wraps.

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

15 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

120 gram

Biefstukreepjes

¼ stuk(s)

Komkommer

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Gluten)

100 gram

Peen & kool

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2674 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels7 g
Eiwitten40 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Marineren
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstukpuntjes minimaal 15 minuten.

Zoetzuur maken
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tortilla verwarmen
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Serveren
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders