Klassieke paella met garnalen en kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke paella met garnalen en kippendij

Klassieke paella met garnalen en kippendij

met chorizo, sperziebonen en tomatensalade

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht pan betekent in het Valenciaanse dialect?

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

40 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Gemalen kurkuma

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½

Tomatenpuree

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

25 gram

Chorizoblokjes

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3197 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten79.7 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels14.8 g
Eiwitten34 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Grote wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in repen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat in partjes. Meng in een kom de tomaat met de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote wok of sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe en bak 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.

Paella maken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 8 minuten de sperziebonen mee met de rijst. Roer regelmatig door.

Bakken
4

Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en garnalen 3 minuten (zie Tip). 

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

Mengen
5

Haal het deksel van de pan met rijst en voeg de overige bouillon en de kippendijreepjes, chorizo en garnalen, inclusief bakvet, toe. Roer goed door en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Serveer met de overige citroenpartjes en de tomatensalade.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.