Kipshoarma met frisse tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Familie
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

1 tl

Paprikapoeder

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgyros

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)700 kcal
Energie (kJ)2929 kJ
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels18.9 g
Eiwitten31.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in partjes. 
Bulgur koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel.
  • Voeg de knoflook, snijbonen, wortel en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. 

Weetje: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Kipshoarma bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan en bak de kipgyros 6 - 8 minuten.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg de kipgyros erbovenop. 
  • Garneer met de yoghurt, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.