Skip to main content
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met patatjes en geroosterde wortel

4.4
(1,2K)

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] boter

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Bloem

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3159 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd22.9 g
Koolhydraten59.2 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels15.1 g
Eiwitten32.2 g
Zout0.5 g
Potassium419.4 mg
Calcium63 mg
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Bouillon bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Halveer de wortels in de lengte. Snijd grote wortels in kwarten.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Rooster 20 - 25 minuten in de oven.
Krieltjes bakken
2
  • Was en halveer de krieltjes.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om.
  • Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 5 - 10 minuten.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Kip bakken
3
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een andere pan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een flinke klont boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de bloem 1 minuut, of tot de bloem goudbruin kleurt en het begint te geuren.
Serveren
4
  • Voeg de room en de bouillon toe. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt en laat 3 - 5 minuten op laag vuur indikken.
  • Voeg, vlak voor serveren, de bieslook en de kipfilet toe aan de pan.
  • Serveer de patatjes en wortels met de kip in de bieslookroomsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders