
Kipfilet met bieslookroomsaus
met gebakken patatjes en salade
Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Labels:
Klimaatbewust
•Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Kipfilet
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
50 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bieslook
Zelf toevoegen
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
2 el
[Plantaardige] boter
½ el
Bloem
1 tl
Honing
¼ stuk(s)
[Zoutarm] kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom
Instructies

1
- Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten.
- Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

2
- Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de bieslook fijn.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.

3
- Verhit in de pan van de kipfilet 1 el boter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de boter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
- Voeg vervolgens per persoon: 50 ml culinaire room en 50 ml water toe en verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Breng op smaak met peper.
- Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur indikken.
- Voeg vlak voor serveren 2/3 van de bieslook en de kipfilet weer toe aan de pan met de saus.

4
- Voeg de komkommer, tomaat en overige bieslook toe aan de dressing en schep om.
- Verdeel de patatjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de salade.