
Van de klassieke kip, patat en appelmoes hebben wij een variant met groene pesto en gebakken aardappeltjes gemaakt. Welke versie vind jij lekkerder? Laat het ons weten via sociale media.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
300 g
Pomme de terre à chair ferme
½
Gousse d'ail
½
Courgette
125 g
Champignons
110 g
Dés de filet de poulet
40 g
Pesto
(Contient: Lait (contient du lactose), Fruits à coque)
1.5 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in plakken en vervolgens in parten. Snijd de champignons in kwarten.

Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 8 – 10 minuten op middelmatig vuur.
Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en roerbak 5 minuten.
Voeg in de laatste minuut het grootste deel van de groene pesto toe aan de aardappelen. Roer goed door.

Verdeel de kipfiletblokjes, pestoaardappelen en groenten over de borden. Serveer met de overige pesto.