Skip to main content
Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst
Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst

Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst

met paprika, pinda's en lente-ui

4.2
(106)

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergenen:
Pinda's
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Zwaveldioxide en sulfiet
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad, Zwaveldioxide en sulfiet, Vis)

2 stuk(s)

Lente-ui

75 gram

Bruine snelkookrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

Voedingswaarden

Energie (kcal)613 kcal
Energie (kJ)2563 kJ
Vetten14.4 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels9.6 g
Eiwitten38.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg aan een kom de kipfiletstukjes en de mix van rode peper, gember en knoflook toe.
  • Voeg de bloem en wittewijn- of rijstazijn toe aan de kip en meng door elkaar. Laat staan tot gebruik.
Snijden
2
  • Snijd de lente-ui in ringetjes en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
  • Snijd de paprika in blokjes van 1 cm. 
  • Hak de gezouten pinda's grof.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op hoog vuur.
  • Voeg de gemarineerde kipfiletstukjes toe en bak 3 - 4 minuten al roerend. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de lente-ui en paprika toe aan de wok of sauteerpan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, bulgogisaus, de kipfiletstukjes en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 1 minuut indikken op middelhoog vuur, of tot er een stroperige saus ontstaat.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Schep de gebakken kipfiletstukjes, groenten en saus erop.
  • Garneer met de gezouten pinda's en overige lente-ui.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders