Dit gerecht heeft zijn naam te danken aan een Rotterdamse kapper die in zijn shoarmarestaurant vaak vroeg om al zijn favoriete ingrediënten in één gerecht te combineren. Het restaurant begon het “het gebruikelijke van het kapsalon” te noemen - vandaar de naam van het gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Little gem
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
80 gram
Vegetarische döner kebab
(Bevat: Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Komkommer
1.5 el
Karnemelk
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in repen van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak eventueel langer voor krokantere frieten.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de sla in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in halve maantjes.
Meng in een saladekom de karnemelk met een gelijke hoeveelheid mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met knoflook naar smaak.
Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt of melk.
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 7 minuten.
Voeg ondertussen de sla, komkommer en tomaat toe aan de saladekom en meng door de dressing.
Weetje: Dit gerecht bevat 200 g groente en weinig zout of verzadigde vetten, zeker in vergelijking met het klassiek kapsalon uit de snackbar!
Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische döner kebab erover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise (zie Tip). Serveer de frieten er eventueel naast om ze krokant te houden.
Tip: Serveer eventueel met sambal naar smaak.