Kapsalon met veggie döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met veggie döner kebab

Kapsalon met veggie döner kebab

met zelfgemaakte frieten, salade en knoflookmayonaise

Dit gerecht heeft zijn naam te danken aan een Rotterdamse kapper die in zijn shoarmarestaurant vaak vroeg om al zijn favoriete ingrediënten in één gerecht te combineren. Het restaurant begon het “het gebruikelijke van het kapsalon” te noemen - vandaar de naam van het gerecht!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Ei
Haver
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat: Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1.5 el

Karnemelk

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2993 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten54.3 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels15.8 g
Eiwitten23.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in repen van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak eventueel langer voor krokantere frieten.

Groenten snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de sla in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in halve maantjes.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de karnemelk met een gelijke hoeveelheid mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met knoflook naar smaak.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt of melk.

Vegetarische döner kebab bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 7 minuten.

Salade maken
5

Voeg ondertussen de sla, komkommer en tomaat toe aan de saladekom en meng door de dressing. 

Weetje: Dit gerecht bevat 200 g groente en weinig zout of verzadigde vetten, zeker in vergelijking met het klassiek kapsalon uit de snackbar!

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische döner kebab erover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise (zie Tip). Serveer de frieten er eventueel naast om ze krokant te houden.

Tip: Serveer eventueel met sambal naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui