HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKalfsburger Met Frisse Salade
topBanner
Kalfsburger met frisse salade

Kalfsburger met frisse salade

met gebakken krieltjes, augurk en gesmolten cheddar

Lees meer

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Romaine sla

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Augurken

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 zakje(s)

Worcestershire saus

(BevatMosterd, Glutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Kalfsburger

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3281 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan.

2

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in halve maantjes en hak de augurk fijn.

3

Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.

5

Meng in een saladekom: de romaine sla, pruimtomaat, komkommer, rode ui en de helft van het mayonaise-sausje. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over kommen. Serveer met de krieltjes, kalfsburger met cheddar en de overige augurk. Besprenkel met de rest van het mayonaise-sausje.