Skip to main content
Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst

Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst

De zoete smaak van bataat past goed bij de kruidige currypasta

3.5
(4,7 k)

De oorsprong van dit gerecht ligt in Indonesië. Ajam besengek, ook wel ayam besengek genoemd, is een Indonesische recept met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Wij hebben hier een vegetarische variant op bedacht. De cashewnoten zorgen voor voldoende eiwitten en de besengek currypasta is kruidig van smaak.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Arachides
Fruits à coque
Gluten
Lait (contient du lactose)
Céleri
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼

Piment rouge

¼ cm

Gingembre frais

100 g

Patate douce

75 g

Haricots verts

125 ml

Lait de coco

85 g

Riz basmati

20 g

Noix de cajou grillées

(Contient: Arachides, Fruits à coque)

75 g

Chou blanc

50 ml

Pâte de curry Besengek

(Contient: Gluten, Lait (contient du lactose), Céleri)

½

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories713 kcal
Énergie (kJ)2983.2 kJ
Graisses18 g
Graisses saturées3 g
Glucides110 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines16 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Poêle à bords hauts

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Roer de kokosmelk door.

3

Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer door. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit een wok of hapjespan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat, sperziebonen en groene kool toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

6

Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de curry kan indikken. Breng de curry op smaak met de sojasaus, peper en zout.

7

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de cashewnoten.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes