De oorsprong van dit gerecht ligt in Indonesiƫ. Ajam besengek, ook wel ayam besengek genoemd, is een Indonesische recept met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Wij hebben hier een vegetarische variant op bedacht. De cashewnoten zorgen voor voldoende eiwitten en de besengek currypasta is kruidig van smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen.
Ā¼
Rode peper
Ā¼ cm
Verse gember
100 gram
Zoete aardappel
75 gram
Sperziebonen
125 ml
Kokosmelk
85 gram
Basmatirijst
20 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
75 gram
Witte kool
50 ml
Besengek-currypasta
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)
Ā½
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
Ā½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Roer de kokosmelk door.
Kook de rijst, afgedekt, 8 ā 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer door. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een wok of hapjespan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat, sperziebonen en groene kool toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.
Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de curry kan indikken. Breng de curry op smaak met de sojasaus, peper en zout.
Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de cashewnoten.