BestellenCadeaubon
Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst

Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst

De zoete smaak van bataat past goed bij de kruidige currypasta

De oorsprong van dit gerecht ligt in Indonesië. Ajam besengek, ook wel ayam besengek genoemd, is een Indonesische recept met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Wij hebben hier een vegetarische variant op bedacht. De cashewnoten zorgen voor voldoende eiwitten en de besengek currypasta is kruidig van smaak.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼

Rode peper

¼ cm

Verse gember

100 gram

Zoete aardappel

75 gram

Sperziebonen

125 ml

Kokosmelk

85 gram

Basmatirijst

20 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

75 gram

Witte kool

50 ml

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

½

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)713 kcal
Energie (kJ)2983 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten16 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Roer de kokosmelk door.

3

Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer door. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit een wok of hapjespan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat, sperziebonen en groene kool toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

6

Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de curry kan indikken. Breng de curry op smaak met de sojasaus, peper en zout.

7

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de cashewnoten.