Skip to main content
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui

Dit recept laat zien hoe veelzijdig uien kunnen zijn: gefrituurde uitjes zorgen voor textuur, gekaramelliseerde uien zorgen voor zoetheid en de uienchutney geeft het geheel een kruidige smaak. Kortom, de perfecte hotdog!

Labels:
Légumes ++
Famille
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Uienchutney

½ stuk(s)

Appel

30 gram

Veldsla

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten, Rogge)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3124 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers31 g
Vezels7.5 g
Eiwitten25.2 g
Zout1.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium339.2 mg
Calcium56.7 mg
Iron0.9 mg
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten. Keer regelmatig om.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit de overige boter in een pan op middellaag vuur. Bak de ui 8 - 10 minuten.
  • Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en voeg de suiker en de uienchutney toe.
  • Draai het vuur laag en laat rustig karamelliseren tot de suiker gesmolten is.
  • Bak ondertussen het hotdogbroodje 4 - 5 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel en tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de appel, tomaat en sla toe en schep om.
Serveren
4
  • Snijd het hotdogbroodje open.
  • Beleg met de worst, de gekaramelliseerde ui en de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders