HelloFresh
topBanner
Boekoeloekoeburger met gebakken ei en aardappelen

Boekoeloekoeburger met gebakken ei en aardappelen

met extra salade

Extra Groente
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSelderijMelk (inclusief lactose)EiMosterdSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

½ stuks

Ui

40 g

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, Selderij)

25 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

4 stuks

Gele paprika

120 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Extra vierge olijfolie

6 tl

Witte balsamicoazijn

4 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4554 kJ
Energie (kcal)1089 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels14 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Grote kom
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom
Bakplaat
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde Boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon 1 el van het geklutste ei en 1 el melk (zie TIP). Voeg eventueel een beetje extra melk toe wanneer het mengsel te droog lijkt (zie TIP). Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

3

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de gele paprika in dunne reepjes. Meng de dressing met de gele paprika en de mesclun salade, houd een beetje mesclun salade apart voor op het broodje.

4

Maak van de Boekoeloekoemix een kleine bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de Boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven op een ovenrooster met bakpapier. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom (zie TIP)

6

Snijd de ciabatta open en verdeel de apart gehouden mesclun salade op het broodje. Leg de Boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de mesclun salade en de aardappelen naast het broodje.