Hello Extra Veggie - Boekoeloekoeburger met gebakken ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hello Extra Veggie - Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Hello Extra Veggie - Boekoeloekoeburger met gebakken ei

met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Haver
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Ui

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Paprika

60 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

3 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] melk

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3397 kJ
Vetten54.3 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten60.2 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels17.3 g
Eiwitten13.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Grote kom
Saladekom
Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Volg de aanwijzingen op de receptkaart en negeer de bereiding op de verpakking van de burgermix.

Boekoeloekoeburger maken
2

Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde Boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon 1 el van het geklutste ei en 1 el melk (zie TIP). Voeg eventueel een beetje extra melk toe wanneer het mengsel te droog lijkt (zie TIP). Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Tip: In dit recept kluts je eerst een ei, zodat je het makkelijker in eetlepels kunt toevoegen.

Salade maken
3

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng de dressing met de paprika en de mesclun salade, houd een beetje mesclun salade apart voor op het broodje. 

Boekoeloekoeburger bakken
4

Maak van de Boekoeloekoemix een kleine bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de Boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

Honing-mosterdmayonaise maken
5

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven op een ovenrooster met bakpapier. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom (zie TIP)

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise en 100 g aardappelen per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om... zie fun facts

Serveren
6

Snijd de ciabatta open en verdeel de apart gehouden mesclun salade op het broodje. Leg de Boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de mesclun salade en de aardappelen naast het broodje.