Heekhaasje met zoete-aardappelpuree en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekhaasje met zoete-aardappelpuree en spekjes

Heekhaasje met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei, gebakken rode ui en gomasio

Je geeft de heek een originele twist met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Heeklende

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)520 kcal
Energie (kJ)2178 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers20 g
Vezels13.4 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de kruimige en zoete aardappelen en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de aardappelen af. Was de kruimige en zoete aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen en de rode ui in halve ringen. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.

Aardappelen koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en roerbak de prei 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 el water per persoon toe. Zet op middellaag vuur en stoof de prei, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Schep af en toe om. Kook de kruimige en zoete aardappelen in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek samen met de rode ui in 4 - 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met 1 1/2 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan met bakvet op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. 

Puree maken
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Meng de gestoofde prei, de helft van de rode ui en de helft van het spek door de puree. Knijp er vervolgens 1 citroenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en leg de vis erop. Garneer met de overige rode ui en spek.