Skip to main content
Havermout met banaan, vijgen en walnoten
Havermout met banaan, vijgen en walnoten

Havermout met banaan, vijgen en walnoten

Aux figues et aux noix

3.5
(42)

Goedemorgen!

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

425 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen kaneel

50 gram

Gedroogde vijgenstukjes

1 stuk(s)

Banaan

40 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Voedingswaarden

Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers34.6 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Steelpan

Instructies

1

Meng de havermout, halfvolle melk, de kaneel en het grootste deel van de vijgenstukjes in een steelpan met deksel.

2

Verwarm de havermout 5 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Zet het vuur laag, zodra de havermout begint te koken. Roer regelmatig goed over de bodem om aanbranden te voorkomen.

3

Snijd ondertussen de banaan klein en hak de walnoten grof. Voeg de banaan in de laatste minuut toe aan de havermout. Zet daarna het vuur uit en laat 1 minuut, afgedekt, rusten.

4

Verdeel de havermout over de ontbijtkommen. Garneer met de walnoten en overige vijgenstukjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders