Kipgyros met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Met koolrabi en labne

Labne is een yoghurtdip uit het Midden-Oosten, waar het gegeten wordt als hummus – bijvoorbeeld bij het ontbijt met wat olijfolie en de kruidenmix za'atar. Vergeten groente koolrabi is een allemansvriend. Van roerbakken tot rauw in de salade - koolrabi voelt zich overal thuis. Kortom, twee bijzondere ingrediënten die perfect passen bij de kruidige kipgyros.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Pruimtomaat

120 gram

Kipgyros

1 tl

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Komkommer

30 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2720 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.

Groente snijden
2

Weeg ondertussen de koolrabi af. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.

Koolrabi bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 6 minuten op middelhoog vuur, zonder deksel. Voeg 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Kipgyros bakken
4

Voeg de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, 6 – 10 minuten mee. Voeg daarna tomaat toe en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Komkommer snijden
5

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de kipgyros met koolrabi over de borden en serveer met de labne en de komkommer.