Grillkaastaco's met mango en chilisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillkaastaco's met mango en chilisaus

Grillkaastaco's met mango en chilisaus

met piri-pirikruiden, koriander en knapperige salade

Mango's worden al sinds de oudheid in Zuid-Azië verbouwd. De mangoboom is zelfs de nationale boom van Bangladesh.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Mango

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Piri-pirikruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1.25 el

Wittewijnazijn

½ el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

½ el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3781 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten50.8 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers29.9 g
Vezels6.2 g
Eiwitten33 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Saladekom
Bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm. Meng in een kom de grillkaas met de bloem en het currypoeder (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  • Hak de koriander fijn. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de radijsjes in kwarten. Was het radijsblad en snijd in dunne reepjes.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige grillkaas kun je verwerken in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Salade maken
2
  • Schil de mango en snijd in schijfjes.
  • Meng in een saladekom de komkommer, de radijs, het radijsblad en de suiker met de helft van de koriander en 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Kaas bakken
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de tortilla's met wat water en bestrooi met de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Verwarm de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en bak de grillkaas in 4 minuten lichtbruin. Leg daarna op een bord met keukenpapier.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus, de overige wittewijnazijn en sambal naar smaak. Voeg de helft van de saus toe aan de kaas. Meng de overige saus met de aangegeven hoeveelheid water.
  • Verdeel de tortilla's over de borden. Vul de tortilla's met de grillkaas, wat salade en mango.
  • Garneer met de overige koriander en de saus. Serveer met de overige salade en mango.