topBanner
Gevulde portobello met feta en warme salade

Gevulde portobello met feta en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen

Lees meer

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Labels:BalansVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 g

Groene linzen

500 g

Zoete aardappel

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Paprika

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Portobello

60 g

Snijbiet en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2439 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels15 g
Eiwitten18 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droogkoken.

2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete aardappel in een kom met per persoon: 1 tl tijm en 1/2 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

3

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.

4

Meng ondertussen in een saladekom de snijbiet en veldsla met de zwarte balsamicoazijn.

5

Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.