home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Gevulde portobello

Gevulde portobello

Met bataat-linzensalade

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 143 beoordelingen
Lees meer

Je vult de portobello’s, een soort uit de kluiten gewassen kastanjechampignons, met feta. De portobello’s werden gekweekt op Nederlandse bodem en zijn een perfecte vleesvervanger, en al zeker als je ze vult met kaas. De rucola-veldslamelange maakt het gerecht fris en extra voedzaam. De linzen die je toevoegt aan de salade geven het gerecht een lichte bite.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

40 g

Groene linzen

600 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode paprika

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Portobello

60 g

Rucolamelange

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Gekleurde cherrytomaten

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2845.12 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten76 g
Vezels14 g
Eiwitten18 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af.

Snijd de bataat.
Snijd de bataat.
2

Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de tijm, peper en zout naar smaak en besprenkel met een ½ deel van de olijfolie. Bak de bataat 20 minuten in de oven.

Vul de portobello.
Vul de portobello.
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika, snijd klein en besprenkel met de overige olijfolie. Verkruimel de feta en vul de portobello met een 1/3 deel van de feta. Bestrooi de rode paprika en portobello met peper en zout en bak beide de laatste 15 minuten met de bataat mee op de bakplaat.

4

Meng ondertussen de rucola-veldslamelange met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie in een saladekom.

Breng de salade op smaak met peper en zout.
Breng de salade op smaak met peper en zout.
5

Bewaar de portobello, als deze gaar is, apart en voeg de rode paprika, bataat en groene linzen toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveer de portobello op de salade.
Serveer de portobello op de salade.
6

Verdeel de bataat-linzensalade over de borden en garneer met de overige feta. Serveer de portobello op de salade.