HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGeroosterde Feta Met Uienchutney En Venkelsalade
topBanner
Geroosterde feta met uienchutney en venkelsalade

Geroosterde feta met uienchutney en venkelsalade

met kikkererwten en volkoren platbroodpunten

Lees meer

Je kunt de platbroden ook vullen met de salade en de feta - ideaal voor bijvoorbeeld een openluchtdiner met amper afwas.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SulfietGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Kleine rode ui

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

4 tl

Basilicumcrème

80 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

20 gram

Rozijnen-pittenmix

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3238 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels14 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Ovenschaal
Bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af, dep droog met keukenpapier en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Verdeel 1/2 el olijfolie per persoon erover, breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de kikkererwten 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne repen. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een snuf zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak 3 minuten al roerend. Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe. Laat in 8 minuten karamelliseren.

3

Snijd 1 plak per persoon van de feta en smeer voorzichtig aan één kant in met het grootste deel van de uienchutney (houd een klein beetje achterwege voor de dressing). Leg de fetaplak in een ovenschaal met bakpapier en bak de laatste 10 minuten, naast de kikkererwten, mee in de oven. Snijd ondertussen de platbroden in ongeveer 6 pizzapunten per platbrood, zodat je grote nacho's krijgt.

4

Verdeel de platbroodpunten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de laatste 4 - 5 minuten mee in de oven. Meng de basilicumcrème met de overige uienchutney en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de venkel, rode ui en gemengde sla toe aan een saladekom en schep goed door.

5

Maak de koekenpan van de rode ui schoon, verhit opnieuw, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix tot de pitten beginnen te kleuren. Haal uit de pan en meng met de salade.

6

Verdeel de salade over de borden, schep de kikkererwten eroverheen en leg de feta er voorzichtig op. Serveer met de platbroodpunten.