Je kunt de platbroden ook vullen met de salade en de feta - ideaal voor bijvoorbeeld een openluchtdiner met amper afwas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ blik(ken)
Kikkererwten
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Ui
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pikante uienchutney
1 stuk(s)
Volkoren Libanees flatbread
15 ml
Basilicumcrème
40 gram
Slamix: spinazie, rucola en snijbiet
10 gram
Rozijnen-pittenmix
1.25 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af, dep droog met keukenpapier en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Verdeel 1/2 el olijfolie per persoon erover, breng op smaak met peper en zout en schep om (zie Tip). Bak de kikkererwten 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Wees niet voorzichtig met het zout, de kikkererwten kunnen wat meer smaak gebruiken.
Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne repen. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een snuf zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak 3 minuten al roerend. Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe. Laat in 8 minuten karamelliseren.
Snijd 1 plak per persoon van de feta en smeer voorzichtig aan één kant in met het grootste deel van de uienchutney (houd een klein beetje achterwege voor de dressing). Leg de fetaplak in een ovenschaal met bakpapier en bak de laatste 10 minuten, naast de kikkererwten, mee in de oven. Snijd ondertussen de platbroden in ongeveer 6 pizzapunten per platbrood, zodat je grote nacho's krijgt.
Verdeel de platbroodpunten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de laatste 4 - 5 minuten mee in de oven. Meng de basilicumcrème met de overige uienchutney en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de venkel, rode ui en gemengde sla toe aan een saladekom en schep goed door.
Maak de koekenpan van de rode ui schoon, verhit opnieuw, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix tot de pitten beginnen te kleuren. Haal uit de pan en meng met de salade.
Verdeel de salade over de borden, schep de kikkererwten eroverheen en leg de feta er voorzichtig op. Serveer met de platbroodpunten.