HelloFresh
topBanner
Gepofte prei op Vlaamse wijze

Gepofte prei op Vlaamse wijze

met krieltjes en botersaus met peterselie en ei

Lees meer

Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!

Labels:Veggie
Allergenen:EiNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuks

Prei

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

500 g

Krieltjes

20 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pistachenoten

(BevatNoten)

1 bottle

Nootmuskaat

½ stuks

Citroen

50 g

Kappertjes en augurken

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

60 g

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3504 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels15 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Steelpan
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Kom
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in rolletjes van 5 cm. Leg de prei in een ovenschaal en wrijf in met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Laat enkele minuten afkoelen en verwijder het buitenste stugge laagje prei-blad.

2

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel. Kook 2 eieren per persoon in 6 - 8 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water en pel ze wanneer ze afgekoeld zijn.

3

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de krulpeterselie fijn. Rasp een mespuntje per persoon van de nootmuskaat. Hak de pistachenoten grof. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige helft in partjes. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pistachenoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Plet de eieren in een kom met een vork en meng met de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Verhit 1 el water per persoon in de steelpan van de eieren. Voeg 30 g koude roomboter per persoon toe en meng goed met een garde tot de boter gesmolten is. Voeg een mespuntje nootmuskaat, 1/2 tl citroensap per persoon, peper en zout toe. Giet de botersaus over de eieren en meng goed.

6

Breng de krieltjes goed op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Schik de prei op de borden. Schep het eimengsel erbovenop, garneer met de pistachenoten, kappertjes en augurken. Serveer met de overige citroen.