Skip to main content
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, gebakken broccoli, wortel en sojamayonaise

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Ei
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Wortel

75 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Kippendijfilet

35 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

20 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3946 kJ
Energie (kcal)943 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels9.2 g
Eiwitten35.8 g
Zout2.1 g
Potassium408.6 mg
Calcium68.4 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Kom
Diep bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng water aan de kook in 2 potten voor de rijst en de groenten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Kook de broccoli en wortel, afgedekt, 4 - 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. De groenten hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Rijst koken
2

Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pot. Giet af en laat uitstomen.

Kip paneren
3

Snijd ondertussen de kippendijfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Meng in een kom de kippendijreepjes met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want je hebt het later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de kippendijreepjes door de panko. Zorg dat ze volledig bedekt zijn.

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip in 1 - 2 minuten per kant goudbruin. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak in 10 - 12 minuten gaar in de oven. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Groenten bakken
5

Verhit de pan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe en bak in 4 - 5 minuten al roerend gaar. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 tl honing (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Vervang daarvoor een deel van de mayonaise door een gelijk deel yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en leg de groenten en kip op de rijst. Besprenkel met de sojamayonaise. Garneer met de gomasio.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

met een extra grote salade, tomatensalsa en basilicummayonaise
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio