Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Champignons
200 gram
Sperziebonen
170 gram
Witte langgraanrijst
1 zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(BevatSelderij, Sesamzaad)2 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden
200 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Ui
2 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snipper de ui.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de ui en champignons 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de slagroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met de champignons en ui. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 – 12 minuten.
Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de overige gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.