Gegrilde zeebaars met zeewiersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegrilde zeebaars met zeewiersalade

Gegrilde zeebaars met zeewiersalade

met rijst, salade van komkommer en gele wortel en sesamdressing

Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Sesamzaad

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Zeewiersalade

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

½ el

Suiker

½ el

Olijfolie

1 el

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)896 kcal
Energie (kJ)3749 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.4 g
Eiwitten38 g
Zout6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Diep bord
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
2

Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Vis voorbereiden
3

Dep de zeebaars droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de zeebaars erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.

Vis bakken
4

Bak de zeebaars 2 – 4 minuten op de huid. Draai de zeebaars om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.

Sesamdressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijnazijn of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de zeebaars bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade over de zeebaars. Garneer het geheel met de sesamdressing.