Skip to main content
Gebraden kippendij met noedels
Gebraden kippendij met noedels

Gebraden kippendij met noedels

met Oosterse groenten en zoetzure komkommer

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergenen:
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Mie noedels

100 gram

Gesneden spitskool

10 ml

Sojasaus

10 gram

Gezouten pinda's

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

1.25 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)870 kcal
Energie (kJ)3641 kJ
Vetten31.3 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten102.3 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels8.4 g
Eiwitten41.4 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Braad- of hapjespan met deksel
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Meng in een kom de kippendijfilet met de BBQ rub en bewaar apart tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in schijfjes.

Kip braden
2

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een braad- of sauteerpan met deksel op hoog vuur. Voeg de gekruide kip toe en bak rondom bruin in 3 minuten. Verlaag het vuur en braad de kip, afgedekt, 10 minuten. Voeg daarna de ui toe en bak opnieuw 10 minuten.

Komkommer inleggen
3

Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuif zout. Roer de komkommer erdoorheen en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Groenten bakken
4

Breek de noedels en kook ze 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelmatig vuur en fruit de nasi kruiden, knoflook en gember 1 - 2 minuten. Voeg de gesneden spitskool toe en bak 8 - 10 minuten.

Mengen
5

Voeg de sojasaus en noedels toe aan de wok met groenten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel 3 minuten. Voeg de ketjap toe aan de gebraden kippendij en verhit nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de gebraden kippendij over de borden. Schep de noedels met groenten naast de kip en schenk hier de saus overheen. Garneer met de pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium. Vitamine E is nodig voor een sterke weerstand. Magnesium voor de vorming van botten en spieren en voor een goede werking ervan. Eén handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes