Skip to main content
Fusion risotto met misopaddenstoelen en paksoi
Fusion risotto met misopaddenstoelen en paksoi

Fusion risotto met misopaddenstoelen en paksoi

met sesamzaad, roomkaas en rode peper

Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad)

15 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

125 gram

Kastanjechampignons

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Cashewnoten, Pinda's)

½ bosje(s)

Lente-ui

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2880 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels10.7 g
Eiwitten19.3 g
Zout3 g
Potassium597.3 mg
Calcium101.6 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.
Risotto bereiden
2
  • Verhit een klontje boter in een pot op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 1 minuut.
  • Roer de risottorijst erdoor en bak 1 minuut.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Risotto afmaken
3
  • Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrel zacht is vanbuiten en nog een lichte textuur heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Champignons bakken
4
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de champignons en ui 3 minuten.
  • Voeg de rode peper toe en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Haal de pan van het vuur, roer de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) erdoor en voeg toe aan een kom. Bewaar apart tot serveren.
Paksoi bakken
5
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur.
  • Bak de paksoistelen 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut.
Serveren
6
  • Haal de risotto van het vuur. Voeg de paksoi, roomkaas en Koreaanse kruidenmix toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de risotto over diepe borden en leg de misochampignons erbovenop.
  • Garneer met het sesamzaad, de cashewstukjes en het groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders