Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als een vitamine die behoort tot het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en zorgt voor energie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Witte miso
(Bevat: Soja, Tarwe)
25 gram
Roomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Paksoi
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad, Gluten)
15 gram
Geroosterde cashewnoten
(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)
125 gram
Kastanjechampignons
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)
½ bosje(s)
Lente-ui
1 el
[Plantaardige] boter
300 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml water per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Halveer eventueel grote paddenstoelen. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon met water toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel zacht is vanbuiten en nog een hardere kern heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Répétez l'opération encore 2 fois avec le reste de bouillon. Le risotto est prêt lorsque les grains sont tendres à l'extérieur et encore légèrement croquants à l'intérieur. Comptez environ 25 à 30 minutes. Ajoutez éventuellement plus d'eau si vous le préférez moins « al dente ».
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de rode peper toe en bak mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe en meng goed door (zie Tip). Bewaar apart tot serveren.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de miso toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de stelen van de amchoi 1 - 2 minuten. Voeg de bladeren van de amchoi toe en bak nog 1 minuut.
Haal de pot met risotto van het vuur. Voeg de gebakken paksoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper.