Focaccia met gehaktballetjes en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Focaccia met gehaktballetjes en mozzarella

Focaccia met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Deze belegde focaccia zet je binnen 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

7.5 gram

Knoflookpuree

50 gram

Gesneden ui

gram

Gesneden rode ui

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

80 gram

Passata

1 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)892 kcal
Energie (kJ)3732 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers17 g
Vezels5.8 g
Eiwitten48 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en gesneden ui een halve minuut.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin.
  • Blus de pan af met de passata en per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Focaccia bakken
2
  • Halveer ondertussen de focaccia in de lengte (zie Tip).
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Leg de gehalveerde focaccia's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.

Tip: Lukt het niet om de focaccia te halveren? Laat dit dan achterwege en leg de mozzarella er direct op.

Salade maken
3
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Hak de blaadjes van het basilicum grof.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de cherrytomaten en de helft van het basilicum door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de focaccia over de borden en schep de gehakballetjes in tomatensaus over de broodjes.
  • Garneer met het overige basilicum. Serveer de salade ernaast.