HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFish & Chips
topBanner
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en frisse salade

Lees meer

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Labels:FamilieFamilie
Allergenen:EierenMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Gele wortel

100 gram

Radicchio en ijsbergsla

2 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

50 gram

Panko paneermeel

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

200 gram

Koolvishaasje

50 gram

Ravigotesaus

(BevatEieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Bloem

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3507 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Energie (kJ)3507 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten38.0 g
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten83 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers5.0 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels12.25 g
Vezels12.25 g
Eiwitten37 g
Eiwitten37 g
Zout1.0 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 tot 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

2

Snijd de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd vervolgens in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de gele wortel.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng de slamix, komkommer en wortel met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Kluts de eieren los met een vork in een ander diep bord. Meng in een derde diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de koolvis in de lengte doormidden zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna volledig door het ei en rol de vis dan door de panko tot hij helemaal bedekt is.

5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis op te leggen na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis 3 – 4 minuten per kant (zie Tip). De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Test of de olie goed op temperatuur is door een pankokorrel in de pan te doen. Als de olie eromheen gaat bruisen kun je gaan bakken.

6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.