Deze zomerse salade is een kleurrijk feestje op je bord. We hebben in dit recept gekozen voor varkenshaas – het meest malse stukje varken. Dit vlees gaat goed samen met de friszoete smaken van fruit. Door de nectarines te grillen, krijgen ze een sterke, zoete smaak en worden ze nog sappiger – ook als ze nog niet helemaal rijp zijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Nectarine
7 stuk(s)
Radijs
½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Varkenshaas
40 gram
Gemengde sla
1 tl
Honing
0.13 stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
¾ el
Wittewijnazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes in 16 - 18 minuten beetgaar. Giet daarna af.
• Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur t. Keer regelmatig om. • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.
• Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas. • Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in parten. • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.
• Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Voeg de rucolamix, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.