Skip to main content
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes

4.5
(482)

Hollandaisesaus is een rijke saus op basis van boter die waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in Frankrijk. De naam verwijst naar de Nederlanders omdat de saus voor het eerst populair werd in de Franse keuken na een diplomatiek verbond met Nederland!

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Riche en protéines
-30 % de glucides
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Mini-romatomaten

150 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2882 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten43.1 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels12.4 g
Eiwitten38.9 g
Zout1.2 g
Potassium718 mg
Calcium112 mg
Iron1.6 mg
Ovenschaal
Pan met deksel
Diep bord
Koekenpan met deksel
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schenk een bodempje water in een pot.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen en een snuif zout toe aan de pot en dek de pot af.
  • Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water.
Groenten roosteren
2
  • Voeg de sperziebonen toe aan een ovenschaal samen met de tomaten. Besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Rooster 15 minuten in de oven.
  • Marineer de kipfilet in een diep bord met de Siciliaanse kruidenmix en een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Kipfilet roosteren
3
  • Leg de kipfilet in een ovenschaal en rooster 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg de rozemarijn toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Serveren
4
  • Verwarm de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus en roer goed door.
  • Serveer de krieltjes met rozemarijn over de borden samen met de geroosterde groenten. Snijd de kipfilet in sneetjes en serveer met de hollandaisesaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders