Skip to main content
Kalkoenfilet in basilicumroomsaus

Kalkoenfilet in basilicumroomsaus

met patatjes en groene groenten

Toen kalkoen voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd in de jaren 1500, werd het beschouwd als luxe vlees. In de 19e eeuw was kalkoenfilet echter al doorgedrongen tot de dagelijkse maaltijden, niet alleen op feestdagen!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

200 gram

Aardappelen

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2893 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten50.8 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8.5 g
Eiwitten34.9 g
Zout0.7 g
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in wedges.
  • Dep de aardappelwedges droog met keukenpapier. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
  • Voeg de sperziebonen toe aan een pot en zet onder een laag water. Voeg een snuif zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Kalkoenfilet bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Voeg de room toe en laat het geheel nog 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in halve maantjes.
Serveren
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en courgette 4 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de patatjes op borden met alles ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders