Skip to main content
Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli
Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli

Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli

met kruidenrijst en limoen

3.5
(1K)

Je haalt vandaag verschillende Aziatische smaaksmakers naar je keuken. Waar wij zout gebruiken, kiezen Japanners voor gomasio. Voor de zoete twist voeg je Thais basilicum toe dat, anders dan je gewend bent van gewoon basilicum, ook een vleugje anijs heeft. De biefstukpuntjes bak je niet, maar gaar je in een zoet-zout sausje van honing, vissaus en sesamzaadjes. Lees voor de perfecte bereiding de tip op de achterkant van de receptkaart

Allergenen:
Vis
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

70 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

2.5 gram

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

100 gram

Biefstukreepjes

2 el

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)3017 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers29.9 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Rijst en broccoli koken
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Saus maken
2

Verhit ondertussen in een steelpan op laag vuur de vissaus samen met de honing en de suiker. Laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

Smaakmakers snijden
3

Pluk de muntblaadjes en Thaise basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd ook de koriander, inclusief takjes, fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Broccoli bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 – 2 minuten en voeg dan de broccoli, gomasio en sesamolie toe. Roer goed door en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes garen
5

Meng de gekookte rijst met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Roer de biefstukreepjes door de ingedikte vissaus. Gaar ze 2 – 5 minuten in de saus, tot ze net gaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukreepjes erop, maar bewaar de saus. Serveer de broccoli ernaast en giet dan de vissaus uit de steelpan over de broccoli. Garneer met eventuele overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders