
Je haalt vandaag verschillende Aziatische smaaksmakers naar je keuken. Waar wij zout gebruiken, kiezen Japanners voor gomasio. Voor de zoete twist voeg je Thais basilicum toe dat, anders dan je gewend bent van gewoon basilicum, ook een vleugje anijs heeft. De biefstukpuntjes bak je niet, maar gaar je in een zoet-zout sausje van honing, vissaus en sesamzaadjes. Lees voor de perfecte bereiding de tip op de achterkant van de receptkaart
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
200 gram
Broccoli
70 gram
Witte langgraanrijst
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Knoflookteen
20 ml
Vissaus
(Bevat: Vis)
2.5 gram
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
5 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
100 gram
Biefstukreepjes
2 el
Honing
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Verhit ondertussen in een steelpan op laag vuur de vissaus samen met de honing en de suiker. Laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

Pluk de muntblaadjes en Thaise basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd ook de koriander, inclusief takjes, fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 – 2 minuten en voeg dan de broccoli, gomasio en sesamolie toe. Roer goed door en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de gekookte rijst met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Roer de biefstukreepjes door de ingedikte vissaus. Gaar ze 2 – 5 minuten in de saus, tot ze net gaar zijn.

Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukreepjes erop, maar bewaar de saus. Serveer de broccoli ernaast en giet dan de vissaus uit de steelpan over de broccoli. Garneer met eventuele overige limoenpartjes.