Een dubbele portobello met feta en warme salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Een dubbele portobello met feta en warme salade

Een dubbele portobello met feta en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Groene linzen

250 gram

Zoete aardappel

â…“ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

60 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

160 gram

Portobello

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

125 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)633 kcal
Energie (kJ)2647 kJ
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten65.2 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels14.9 g
Eiwitten20.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom

Instructies

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droogkoken.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Zoete aardappel bakken
2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete aardappel in een kom met per persoon: 1 tl tijm en 1/2 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

Portobello bereiden
3

Snipper ondertussen de rode ui grof. Snijd de paprika klein. Verkruimel de feta (zie Tip) en vul de portobello met een deel van de feta. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Gebruik eventueel 2 bakplaten als je kookt voor meer dan 3 personen. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.

Tip: Geen zin in vieze handen? Verkruimel de feta dan met een vork in een kom.

Salade aanmaken
4

Halveer de cherrytomaten. Meng ondertussen in een saladekom de slamix met de zwarte balsamicoazijn.

Salade mengen
5

Meng de cherrytomaten, rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobella erop en garneer met de overige feta.