Skip to main content
Duitse biefstuk met zwarte pepersaus
Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

met krieltjes en groene salade

4.3
(438)

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Zwartepepersaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Duitse steak haché

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Rode ui

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)648 kcal
Energie (kJ)2712 kJ
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten43.9 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels7.9 g
Eiwitten29.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Salade maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan.
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de koekenpan (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de ui dan over de hele pan. Bak in de volgende stap de Duitse biefstuk in een tweede koekenpan.

Vlees bakken
3
  • Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout.
  • Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan bij de ui.
  • Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant.
  • Haal de Duitse biefstuk en ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte pepersaus in dezelfde pan 1 minuut op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Serveer de Duitse biefstuk op de borden. Verdeel de zwarte pepersaus en ui erover.
  • Leg de krieltjes ernaast.
  • Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders