
Duitse biefstuk met zwarte pepersaus
met krieltjes en groene salade
Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
50 gram
Zwarte-pepersaus
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Duitse biefstuk
(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)
30 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Ui
¼ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
Boter
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
- Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
- Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan.
- Fruit de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de koekenpan (zie Tip).
- Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
- Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de ui dan over de hele pan. Bak in de volgende stap de Duitse biefstuk in een tweede koekenpan.
- Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout.
- Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan bij de ui.
- Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant.
- Haal de Duitse biefstuk en ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte pepersaus in dezelfde pan 1 minuut op middelhoog vuur.
- Serveer de Duitse biefstuk op de borden. Verdeel de zwarte pepersaus en ui erover.
- Leg de krieltjes ernaast.
- Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).
Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.