Skip to main content
Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en avocado en aubergine als extra

Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Halloumi

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Cranberrychutney

3 stuk(s)

Bruine tortilla

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

10 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)884 kcal
Energie (kJ)3700 kJ
Vetten66.3 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten31.9 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels9.6 g
Eiwitten29.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in halve plakken.
  • Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes.
  • Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten.
  • Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe.
  • Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
  • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Halloumi bakken
3
  • Verhit een derde koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Serveren
4
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de slamix en zonnebloempitten doorheen.
  • Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat, avocado, aubergine en de halloumi-frietjes.
  • Garneer met de gekaramelliseerde ui.
  • Meng de overige groenten door de sla en serveer ernaast..

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes