Skip to main content
Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette
Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

met een frisse salade met extra groenten en olijven

4.5
(74)

Flammkuchen ziet er Italiaans uit, klinkt Duits, maar weet jij waar het oorspronkelijk vandaan komt? (Het juiste antwoord is: Frankrijk)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Flammkuchen

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Rucola en veldsla

2.5 gram

Vers basilicum

20 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)1913 kJ
Energie (kcal)457 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten35.1 g
waarvan suikers29.9 g
Vezels9.5 g
Eiwitten20.3 g
Zout0.8 g
Potassium177.1 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Dunschiller
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

Flammkuchen voorbereiden
2

Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Voeg de rode ui en de helft van de paprikareepjes toe en bak 2 minuten mee. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Flammkuchen beleggen
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, rode ui, paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

Salade maken
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, overige paprika, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

Serveren
6

Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Garneer de flammkuchen met de olijven en serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders