Double protein - Patatje met dubbele portie Rendang
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Patatje met dubbele portie Rendang

Double protein - Patatje met dubbele portie Rendang

met kokosboontjes

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Paprika

100 ml

Kokosmelk

240 gram

Rendang

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)628 kcal
Energie (kJ)2629 kJ
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels16 g
Eiwitten11.7 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Bakplaat
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2 cm van. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng in een kom de frieten met 1/2 el zonnebloem olie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.


Paprika aanbakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4 - 6 minuten.

Rendang afmaken
4

Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang met de deksel op de pan zachtjes stoven voor 10 - 12 minuten.

Sperziebonen bakken
5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier half op en naast. Serveer de sperziebonen ernaast.