HelloFresh
topBanner
Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus

Extra Vis
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:SchaaldierenVisGlutenbevattende granenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

320 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

1 stuks

Mango

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Limoen

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Knoflookteen

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

1 stuks

Paprika

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Pinda's

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2257 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels5 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Grote kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng net niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg de rode peper toe aan de steelpan. Laat de rode peper 10 minuten weken de steelpan met heet water. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

2

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer en mango in een grote kom. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Hak de rode peper zeer fijn. Meng de rode peper in de lege steelpan, met de knoflook en per persoon 1/2 el wittewijnazijn, 1 el suiker, 1/2 el olijfolie en 1/2 el van het kookvocht van de rode peper (zie TIP). Breng de chilisaus aan de kook op laag vuur en laat 5 – 10 minuten inkoken. Roer er vlak voor serveren per persoon 1/2 el limoensap per persoon en 1/2 el vissaus door.

4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen en de rode puntpaprika 3 – 4 minuten op hoog vuur. Hak ondertussen de pinda's grof.

5

Voeg de udonnoedels toe aan de pan met de garnalen en roerbak nog 1 – 2 minuten. Voeg de udonnoedels, garnalen en de chilisaus toe aan de saladekom met mango en komkommer. Schep de noedelsalade goed om.

6

Verdeel de noedelsalade over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de overige limoenpartjes.