Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse Udon noedels, koriander en pinda's

Het voordeel van verse Udon noedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de soep meegekookt kunnen worden!

Labels:
Caloriebewust
•Plantaardig
Allergenen:
Pinda's
•Gluten
•Tarwe
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Champignonmix

(Kan bevatten Selderij)

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2809 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten54.9 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten17.9 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

•Soeppan

Instructies

Bakken
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water (zie Tip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppot op hoog vuur. Fruit de rode peper, de ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 minuten al roerend mee.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Laten pruttelen
2
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppot.
  • Laat de soep 5 - 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de Udon noedels en 1 tl sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) per persoon toe aan de soep.
Garnering snijden
3
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Hak de pinda's grof.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.