Skip to main content
Curry met kip en sperziebonen
Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

Met couscous, munt en amandelen

Couscous, amandelen en munt zijn ingrediënten die je in veel gerechten uit het Midden-Oosten terugvindt. In dit vliegensvlugge gerecht combineer je de couscous met een klassieke Indiase rode curry - een bijzondere combinatie en een echte traktatie voor je smaakpapillen!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijreepjes

60 ml

Kokosmelk

30 gram

Rode currypasta

(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 el

Naturel yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

110 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Wok
Kom

Instructies

Koken, snijden, bakken
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 – 4 minuten.

Curry maken
2

• Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. • Roer door, draai het vuur laag en laat de curry 6 – 8 minuten koken.

Couscous wellen
3

• Voeg de couscous toe aan een kom en voeg de bouillon toe. • Laat, afgedekt, 6 – 8 minuten wellen. • Roer los met een vork.

Serveren
4

• Snijd de blaadjes munt grof, en hak de gezouten amandelen grof. • Verdeel de couscous over de borden, schep de curry erover en garneer met de munt, amandelen en de yoghurt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Flensje met gekarameliseerde sinaasappel

Flensje met gekarameliseerde sinaasappel

Met crème fraîche en munt
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum
Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Kippendij met krieltjes uit de oven

Kippendij met krieltjes uit de oven

Met pesto-sperziebonen
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander
Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

met kruidige couscous, yoghurtsaus, peterselie en courgette
Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

met gesmoorde prei in vinaigrette en sperziebonen in spek
Bananensmoothie met havermout

Bananensmoothie met havermout

met kokosmelk en dadelstukjes
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

met luxe rozijn-walnotenbrood, witlof en sperziebonen
Rijstpudding met bramen en kardemom

Rijstpudding met bramen en kardemom

Met limoen en Thais basilicum
Aziatische fruitsalade

Aziatische fruitsalade

Met nashipeer, granaatappel, bloedsinaasappel en munt
Pastei met kip en Surinaamse kruiden

Pastei met kip en Surinaamse kruiden

met aardappel, sperziebonen en appel
Pudding van parelcouscous en kokos

Pudding van parelcouscous en kokos

Met sinaaasappel, kardemom en pistache
Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Met een Hollandse twist door de bloemkool
Massamancurry met kippendij, gember en limoen

Massamancurry met kippendij, gember en limoen

Met wortel en babymaïs
Rijstpudding met blauwe bessen en kardemom

Rijstpudding met blauwe bessen en kardemom

Met limoen en Thaise basilicum
Citrussalade met venkelsiroop

Citrussalade met venkelsiroop

Met munt en macadamianoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla